Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag fick berätta för handläggaren att mitt halva hjärta inte växer ut”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Hade inte jobbat alls innan. Studerat på folkhögskola som anpassat mina studier efter min ork. Det intyg som rektorn skrev godkände inte Försäkringskassan. 

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Lever med halvt hjärta (medfött), stroke 2012, hjärnabscess 2017 

Hur försörjer du dig nu?
Aktivitetsersättning samt hjälp av mamma och pappa

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Trots flera intyg från min hjärtläkare (född med halvt hjärta), från neurologer (stroke) samt neurorehab-team (hjärnabscess op x 3 pga blödning), så tyckte Försäkringskassan att jag endast var 26 år och borde kunna söka arbete. Vara till arbetsmarknadens förfogande.

• • •

Jag är född med hjärtfel. Fick en stroke under gymnasietåret och klarade därför inte av skolan. Jag fick samt en hjärnabscess 2017 där jag på x3 pga blödning eftersom jag äter blodförtunnande.

Jag fick driva ärendena till förvaltningsrätten då Försäkringskassan avslog min rätt. I förvaltningsrätten fick min läkare delta. Min läkare har också bjudit in Försäkringskassans läkare till GUCH mottagning och tillsammans läst min journal där han uttryckt att detta inte ska vara något problem. Vid möte tog det stopp hos handläggaren.

2 års aktivitetsersättning och nu börjar jag om, 29 år gammal och väldigt sjuk, och en massa som tycker att jag ska söka jobb. I rätten ställde jag mig upp och frågade om alla mina ärr var hittepå, då ingen trodde att jag var så sjuk som 3 specialistläkare intygar.

Ledsen, jobbigt, har inte ork på grund av min hjärtsjukdom. Fick också berätta för handläggaren att: ”vet du, mitt halva hjärta växer inte ut bara sådär”.

Hjärntröttheten är påtaglig och minnet finns knappt . Får skriva upp allt annars glömmer jag . 

/Hjärtsjuka Sandra
(som trots stroke och hjärnabscess nekas aktivitetsersättning)

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: