Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag har nu inga pengar att köp mina livsviktiga mediciner för”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
December 2016.

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Juni 2015

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Osteoporos med patologisk fraktur ryggkotor. Reumatism. Disksjukdom i halskotpelaren. Fibromyalgi. Hypotyreos. Hypertoni. Dyspepsi. Nedsatt kraft i armar fingrar kan ej greppa föremål, svullna fingrar, artros tummar. Försäkringskassan har utlöst kraftig depression och utmattning.

Hur försörjer du dig nu?
Maken försörjer mig, men inte länge till. 

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
”De uppgifter som inkommit under kommuniceringstiden tillför ingen ny medicinsk information vilket gör att vi inte ändrar vårt ställningstagande. Det finns inga uppgifter som ger stöd för på vilket sätt din arbetsförmåga är nedsatt i ett arbete som inte är fysiskt belastande. Försäkringskassan bedömer därför att medicinskt underlag inte ger stöd för att din arbetsförmåga är nedsatt med minst en fjärdedel i ett normalt förekommande arbete på arbetsmarknaden.”

• • •

Konsekvenserna av Försäkringskassans handläggning av mina ärenden har utlöst svår depression och utmattningssyndrom, ångest och stress, med panikångestattacker.

Kan ej lösa ut livsviktiga mediciner för mig. Har lett till att jag har svält mig själv, alltså slutat äta, med resultat sjukhusbesök.

Kan inte betala mina räkningar. Inte köpa sådant som tillhör normaliteten i livet. Försäkringskassan har kört mig i botten. Vad kostar inte detta samhället, som försäkringskassan orsakar sjuka/kroniskt sjuka? Alla blir inte friska efter 180 dagar. Alla kan inte arbetsträna på grund av våra sjukdomar.

Det allra sjukaste är vi måste anmäla oss på arbetsmarknaden och stå till förfogande. Jag kan inte städa själv, inte handla, 3 läkare har inom loppet berättat för mig, du blir aldrig av med din kotkompression, svårigheter med att sitta, svårt att ligga, svårt vara uppe. Och jag har jobbat sen jag var 15 år nu är jag 58 år. Hur länge ska man orka.

Sverige är förmodligen enda landet i världen där sjuka ska behöva gå till domstol. Först tjafsa med försäkringskassan, därefter omprövningsenheten, förvaltningsrätten, kammar, Högsta domstolen. Hur ska vi orka med allt detta som sjuka?

Regering, riksdagen, Försäkringskassan – SKÄMS för vad ni utsätter oss sjuka för, det är ohållbart. Sverige 2019 inte klokt! 

/ Anonym

#Anonym1

Bild: Pixabay
Annons


%d bloggare gillar detta: