Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Min man får nu försörja mig”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Sedan 2013

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Diskbråck, EDS klassisk, ME/CFS, ryggbesvär länd- och nacke, kronisk myofascial smärtsyndrom, dysautonomi(POTS), infektionskänslig

Hur försörjer du dig nu?
Har ingen inkomst sedan avslag, i väntan på överklagande går igenom lever jag enbart på min make

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan bedömer att jag inte har en funktions- och aktivitetsbegränsning som medför nedsatt arbetsförmåga med minst en fjärdedel pga sjukdom i förhållande till sådant arbete som är normalt förekommande på arbetsmarknaden då Försäkringskassan bedömer att jag skulle klara av ett arbete som inte är fysiskt belastande och som inte ställer för stora krav på koncentrationsförmåga.

• • •

Jag har haft en smärtproblematik som började med diskbråck med nervrotspåverkan i ländrygg och ständiga ryggskott, ett 1/2 år senare fick jag även ett diskbråck i nacke med smärtutstrålning i bägge armar.

I grunden ligger min bindvävssjukdom EDS som är ärftlig, kronisk och progressiv, och som jag fick diagnos på år 2014 och som ger mig svar på mina ständiga infektioner och ryggskott som jag haft/har problem med sedan jag började arbeta. Efter att vi försökt avhjälpa mina besvär med kiropraktik, sjukgymnastik, ryggrehab, smärtrehab och smärtstillande mediciner, anpassat arbetsprövning fastställdes det att alla insatser var uttömda. Ansökte därför 20170501 om sjukersättning 100 % , som också blev avslag på och överklagande pågår i bägge fallen.

 Min vardag består av smärtstillande opioder i olika styrkor och massor av vilande mellan varje aktivitet jag utför, vilket såklart är starkt invalidiserande och begränsande. Och att sedan inte få ha sin rättighet såsom sjukpenning/ersättning känns väldigt kränkande och nedslående.

Man känner sig inte som en fullvärdig person i samhället och ens självförtroende får sig en ordentlig tur nedåt. 

/Vibeke Nieuwenhuizen

#Vibeke

Bild: PrivatAnnons


%d bloggare gillar detta: