Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”mått oerhört dåligt av detta senaste tiden”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
15 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Epilepsi, 100%

Hur försörjer du dig nu?
75% sjukpenning och min fru

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Min handläggare ska ha mig att söka ett jobb 25%

• • •

En smäll bakifrån av en full man på ett dansgolv = epilepsi.

Ett antal misslyckade ingrepp i hjärnan = epilepsi och enormt taskigt psyke.

Efter några år uttråkad, inga vänner kvar och träffar inga människor. Ringer Försäkringskassan och pratar om att starta eget företag. Skickar in blankett och startar, blir uppringd av handläggare och han säger att så länge jag inte tjänar över ett basbelopp behöver jag inte anmäla så jag fick ta tillbaka anmälan.

Allt går bra, jobbar i snitt 1,5 tim i veckan under några år sen ”upptäcker” Försäkringskassan att jag har företag och tar av mig 25% av min sjukpenning på grund av att jag inte anmält det. Överklagar och nästa handläggare erkänner att hen vet noll av det jag sysslar med – avslag givetvis.

Lagt ner allt och mått oerhört dåligt av detta senaste tiden, akutpsykiatrin flera gånger, psykologer och psykiatriker försöker men inga större resultat.(och det kostar pengar för samhället) fick betala tillbaka 25% av min sjukpenning för 2015-16 så allt jag fått in på firman under åren är borta, och mer ändå. 

Överklagat till förvaltningsrätten, 1,5 års väntetid. Så nu ska jag leva på ca 8000:- i mån tills jag kanske vinner i rätten, sedan starta om allt igen för att inte dö av tristess. På grund av den handläggaren…

/Epileptikern

Bild: Pixabay





%d bloggare gillar detta: