Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”arbetsförmedlingen sparkar också ut mig nu eftersom de ser att jag inte kan arbeta”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2016

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
2 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Svår hypersensivitet/MCS, överkänslig mot väldigt mycket. Jag blir sjuk av allt som är parfymerat, också människor, av kemikalier mm. Läkaren vill sjukskriva mig på heltid.

Hur försörjer du dig nu?
för tillfället genom jobb- och utvecklingsgarantin samt försörjningsstöd

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan anser att jag kan söka normalt förekommande arbeten samt att den försäkringsmedicinska utredning jag fick gå, viken var fullkomligt irrelevant och inte utformad för människor med min problematik, enligt läkaren där inte visade på något alls.

• • •

Nu i dagarna kommer jag även från arbetsförmedlingen sparkas ut då AF anser att jag inte kan eller ska arbeta, samt att de under mina två år som arbetslös inte kunna finna en arbetsplats jag kan vistas på utan att bli sjuk.

AF har gjort en utredning som klart och tydligt visar att jag blir sjuk bland parfymerad kollegor och av miljön jag befinner mig i. AF säger att det är omöjligt att finna en arbetsplats åt mig. Från att ha arbetat mycket och gärna har jag blivit utfattig, utstämplad och utförsäkrad. Ersättningen från jobb- och utvecklingsgarantin räcker inte så jag tvingas söka försörjningsstöd varje månad.

Det sliter på psyket att inte kunna jobba och inte bli trodd av Försäkringskassan. Trots flera ambulansfärder till sjukhus tycker Försäkringskassan att jag ska utsätta mig för allt det jag blir sjuk av och söka arbete.

Läkaren sjukskriver, men Försäkringskassan har meddelat att de inte kommer att bistå sjukskrivningen. För mig återstår socialen för att få mat på bordet. Det finns dagar då jag bara vill lägga mig ner och dö. Alltid trött, alltid ledsen, alltid fattig. Tvingas leva isolerad från det mesta för att slippa de värsta symtomen, tex andningssvårigheter mm.

Arbeten där jag slipper parfymer/kemikalier finns inte. Läkare på miljö- och hälsa säger att jag måste ha så få kollegor som möjligt, samt helt parfymfritt.

Avslaget slog undan benen på mig och jag orkar knappt kämpa längre. Rädslan finns ju att också socialen säger nej och då är det kört för mig.

/Ann Jönsson

#AnnJönsson

Bild: Pixabay

%d bloggare gillar detta: