Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Alla sjuka klarar inte, av naturliga skäl, att slåss mot kolossen Försäkringskassan.”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
6 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Sambon och sparade pengar

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag inte är sjuk och att jag kan ta ett arbete, vilket som, där det inte finns stress.

• • •

Det är tur att jag har min sambo, min läkare och min samtalskontakt för annars hade jag deppat ihop totalt. Att inte bli trodd på, och till och med ifrågasatt, på det sättet Försäkringskassan gör, kan inte vara helt lagligt.

Försäkringskassan kränker både mig och min sambo bland annat när hon ringer in och försöker få en dialog med handläggaren. Och de ifrågasätter min läkares mångåriga erfarenhet och utbildning – och kommer undan med det. Att kunna frångå fakta i intygen, socialstyrelsens beslutsstöd och forskning kring hur hjärnan påverkas och kan skadas, är en mardröm.

Jag har tur som har en familj som ställer upp och förstår, hjälper. Min far är advokat och min sambo arbetar inom vården, och tillsammans försöker de nu skriva ihop ytterligare ett överklagande, den här gången till Förvaltningsrätten. Jag klarar det inte i mitt tillstånd och det får mig att inse att många inte har möjlighet att strida för sin rättighet, för när man är sjuk så är man så begränsad på många sätt. Alla sjuka har inte möjligheten och klarar inte, av naturliga skäl, att slåss mot kolossen Försäkringskassan. Vem hjälper dem?

Jag älskar mitt arbete som fritidsledare och jag brukar ibland smita in på arbetet bara för att få och ge kärlek till alla de barn och ungdomar jag följt genom åren. Jag klarar 10-15 minuter, men det ger mig så mycket. Arbetsbördan är inte riktigt klok och jag lider med mina kollegor som sliter. Periodvis kändes det som att jag behövt klona mig i 3-4 versioner för att hinna med det jag skulle och samtidigt hinna se barnen. Det vi gör nu, ser vi frukterna av i framtiden och jag är orolig. För det är inte bara vi personal som mår dåligt, även eleverna mår dåligt.

/ Micke

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: