Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Nu står jag här med mina barn. Endast barnbidrag, underhåll och kanske nån krona i bostadsbidrag.”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018 och 2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar första gången, 0 dagar andra gången.

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningsdepression, panikångest, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Inte alls.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag inte är tillräckligt sjuk trots att min läkare sjukskrivit mig på 100 % och nu andra gången när jag fick avslag så står det att jag är arbetslös, fast jag har en tjänst.

• • •

Jag är sjukskriven för en utmattningsdepression som jag har sedan juli 2017, då jag trodde att jag skulle dö i en hjärtinfarkt, det visade sig vara en panikångest attack. 3 nära anhöriga har dött under dessa 2 år, jag har 4 st barn mellan 12-17 år, de två äldsta har adhd och add (orkar inte skriva om allt vad det innebär), har levt med en partner som inte varit så bra för varken mig eller barnen… ligger i skilsmässa nu och har bott 1 månad i vår nya lägenhet. Nu är mitt mående på väg kraftigt nedåt. 

Har fått massor av skulder pga att jag inte haft sjukpenning under 1 av mina snart 2 år som sjukskriven, bilen konstant på verkstan osv, verkligen allt händer på en gång.

Nu står jag här med mina barn. Endast barnbidrag, underhåll och kanske nån krona i bostadsbidrag. Räkningar, lån, hyra, mat, mm – hur ska jag kunna betala?

Känner paniken komma och har nu ett ständigt tryck över bröstet. Som om det inte vore nog – jag fått högt blodsocker, högt blodtryck, järnbrist och det ska göras undersökningar varför jag har blodbrist .

Innan jag blev sjuk så jobbade jag, hade massa bollar i luften, tacklade massa tuffa saker, jobbade bäst under stress…

Idag är min hjärna så trög, så trött att jag skäms. Mitt minne är galet dåligt, min ork obefintlig, sover nån timme då och då, konstant huvudvärk, svårt att få behålla mat, ont i kroppen och kan inte hantera någon stress, den enda tid jag klarar av att boka in är 1 gång/vecka hos kuratorn (önskar att jag kunde komma oftare). Börjar storgråta över minsta lilla press/stress.
Förlåt för rörigt och långt inlägg…jag har lite svårt med ”den röda tråden” också. 

Frågar mig varje morgon ”varför vaknar jag?”, svaret är för mina barns skull men samtidigt är sanningen att den ekonomiska pressen gjort mig mycket sämre och jag skräms själv över tanken ”hur länge till orkar jag?”

/  Linda

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: