Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Försäkringskassan valde att avslå med hänvisning till en felaktig anteckning gjord av läkaren”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
1 år och 3 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
multisjuk 100%

Hur försörjer du dig nu?
Försörjningstöd

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Trots en försäkringsmedicinsk utredning som fastslog alla mina symtom, besvär, etc i förhållande till mina diagnoser, så tog man fasta på en felaktigt skriven journalanteckning av min läkare på Vårdcentralen. Jag har full arbetsförmåga, punkt. Återgå till gamla yrket uteslutet då körkort indraget, men lättare arbetsplatser finns.

• • •

Vi har skapat ett konsumtions- och tjänstesamhälle, men slår undan benen på en grupp människor som är beroende av ex rehab, städhjälp, träning, bra mat för att läka, etc. Hur tänkte man där?

Överföringsmöte med Arbetsförmedlingen skedde 2 veckor efter min avstängning. Något beslut hade jag inte fått ta del av. Det visade sig även att jag haft sjukpeng i mer än 365 dgr och då har man inte rätt till Utvecklings- och aktivietsstöd, utan hänvisas till försörjningstöd, vilket påverkar SGI.

Som grädde på moset, så tar Arbetsförmedlingen inget ansvar för mig, då arbetsträning, rehab, etc kräver att man är inskriven på U & A-stöd. Det innebär att jag är utestängd ifrån arbetsförmedlingens hjälp, hamnar mellan 2 myndighet, blir tvungen att ta hjälp av en tredje och med det har 4000:- / månaden mindre att röra mig på. 

För mig personligen (som hjärtopererad) innebär det att jag själv inte kan ta tag i ev träning och rehab. Har inte råd med det. Måste dessutom utesluta dagstidningar, ev Bredband / Internet, köpa billigt livsmedel (som vetenskapligt bevisat inte är bra för en sjuk kropp), kan inte umgås med vänner på bio och fika och med det blir ännu mer isolerad (vilket inte är bra för en läkande kropp), osv …

/Caroline Theslöf

#CarolineT

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: