Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Trots min arbetsförmågeutredning så kastas jag nu ur sjukförsäkringen”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
1 år den här gången. Sjukskriven sedan 2002.

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Fibromyalgi och utmattning. Recidiverande depression, svår episod skrev läkaren på sista intyget ändå står det i Försäkringskassans motivering medelsvår (det var på intyget innan).

Hur försörjer du dig nu?
Får sista sjukpenningen tom den sista Maj under utredningens tid. Vet inte vad som kommer ske sedan mer än att jag ska anmäla mig till Arbetsförmedlingen.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Aktivitetsförmågeutredningen bekräftar både psykiatriska och kroppsliga besvär som medför begränsningar. Men enligt Försäkringsmedicinska rådgivaren finns det inga medicinska hinder för att klara en aktivitet där tunga, monotona o statiska lyft bör undvikas och uppgifter bör vara lätta, varierande med möjlighet till varierande kroppsställning där man kan väcka mellan att sitta och stå, icke stressande med möjlighet till pauser. 

• • •

Jag har nyss varit på en arbetsförmågeutredning, efter ett år som sjukskriven, och där det framgick tydligt både fysiska och psykiska begränsningar. Ändå är jag nu utkastad ur systemet.

Försäkringskassan avväger att avslå min sjukpenning och är inte beviljat from april till sista juni. Varför görs dessa utredningar när någon sorts försäkringsmedicinsk expert ska avslå resultatet som framkommer?

Hann vara sjukskriven ett år ca den här gången. Men hållit på så här sedan 2002. Jag har haft sjukskrivning, sedan tidsbegränsad sjukersättning som sen Alliansen valde att ta bort, och så tillbaka till sjukskrivning igen. Däremellan aktivitetsstöd så jag har inte jobbat sedan 2002. Vem vill anställa mig, en tant på 50 med sjukdomar? Varför måste det vara så här?

Mår pyton och försöker överleva för mina barns skull, och som ensamstående är det tufft!! Jag har ingen att låna av eller som kan hjälpa om det blir rejäl kris. Då återstår försörjningsstöd och med bostadsrätt så får man inte ens det, utan blir tvungen sälja den och det finns inga lägenheter att få tag på ändå.

Trött på detta, kroppen reagerar på all stress. Magsår snart och en djävulsk värk. Står dessutom i kö för utredning ang ME. Nu sjukskriven för recidiverande depression, något Försäkringskassan orsakat med sin behandling. Fibromyalgi och utmattning. Har mer i min sjukdomsbild men detta som står med i just detta intyg…

/ Carola

Bild: Pixabay

%d bloggare gillar detta: