Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag har varit sjukskriven av och till sedan 1981 och har aldrig blivit bemött så som FK gör nu.”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
April 2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Sedan den 1/8 2015

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Recidiverande depression och till 100% sjukskriven

Hur försörjer du dig nu?
Får gå till Soc

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
”Det framkommer inte på läkarintyget att de psykiska besvär du har hindrar dig till att utföra ett arbete. Din läkare skriver att du bejakar somatiska besvär från whiplash skada men ingen mer beskrivning vilka symtom och besvär du har. Framkommer att du har svårigheter att stå och sitta långa perioder, svårt att lyfta och bära föremål och att använda hand och arm över axelhöjd.
Utifrån beskrivning på läkarintyg och i komplettering gör försäkringskassan bedömningen att du trots dina besvär skulle klara av ett vanligt förekommande arbete eftersom du har problem med fysiska arbeten. Det framkommer inte att du skulle vara hindrad att utföra ett stillasittande arbete utan stress.”

• • •

Jag har varit sjukskriven av och till sedan 1981 och har aldrig blivit bemött så som Försäkringskassan gör nu. Mina problem uppenbarade sig 1981 och jag har fått gå långa tider på antidepressiva läkemedel och har varit sjukskriven långa tider.

Tills jag kom till den affektiva vården i Uppsala 2010 (och där gav dom mig fel diagnos, bipolär) Men jag fick det ändrat 2014.  Jag har kört tradare i över 30 år och nu är min kropp och psyke totalt förstört.

/ Anonym

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: