Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag känner mig ifrågasatt, obetydlig och utsatt för psykisk tortyr av Försäkringskassan”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Hjärntrötthet, kronisk migrän, Fibromyalgi. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Sparade pengar, sambon

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att mina besvär inte ger mig en nedsättning av arbetsförmågan med minst en fjärdedel och att det inte finns några medicinska förklaringar, bara mina ord.

• • •

Jag känner mig ifrågasatt, obetydlig och utsatt för psykisk tortyr av Försäkringskassan. Att leva med denna ständiga smärta är inget jag valt, men jag försöker anpassa min tillvaro så att allt fungerar för jag vill kunna leva också. Inte vara instängd och utesluten. Så jag och min arbetsgivare har anpassat och anpassat min tjänst så att allt fungerat. Mycket av arbetet har jag kunnat utföra hemifrån så att jag slipper åka iväg och minimerar ljud, ljus mm som påverkar mitt mående.

Det sista året har jag successivt försämrats, främst i att min hjärntrötthet ökat. Läkaren säger att det beror på att jag ständigt kämpar mot smärtorna och det tar på kraften för hjärnan som blir helt utmattad och lägger ner vissa moment för att orka med. Efter julen kämpade jag på men levererade så mycket fel på jobbet att vi till sist insåg att jag behövde hjälp. Så företagsläkaren och min arbetsgivare samrådde med mig och jag blev sjukskriven.

Det funkade ett tag för Försäkringskassan, men plötsligt verkade de anse att nu borde jag vara återhämtad och det trots att jag påbörjat KBT och inväntade annan rehab för kroppen mm. Att vården är överhopad och att det är väntetider till att få hjälp är tydligen inget Försäkringskassan bryr sig om. Vilket förvånar mig då min sambo läst att Försäkringskassan har samverkansansvar mm. När vi påpekade det fick vi till svar att eftersom Försäkringskassan bedömer mig frisk så upphör deras ansvar och de behöver minsann inte ordna något eller ha möten mm såsom vi önskade.

Min familj får nu ta hand om både det ekonomiska och det praktiska. Jag kan ju varken bidra till hushållet genom lön/sjukpenning eller genom att exempelvis laga mat då jag ständigt bränner maten (jag glömmer att jag lagar mat) och är tom en fara för omgivningen i vissa lägen pga att hjärnan inte fungerar. Jag kan inte ens skriva, så min sambo har hjälpt mig med den här texten.

/ Carina

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: