Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag hamnar i en ond spiral och har lust att bara fly samhället, bort från Försäkringskassan”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
3 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattning, smärtor, svår tinnitus, sömnsvårigheter 100%

Hur försörjer du dig nu?
Mannen försörjer mig

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att det inte finns medicinska bevis för att jag inte har en nedsatt arbetsförmåga och att jag därför kan ta ett normalt arbete utan ljud och stress.

• • •

För drygt 2 år sedan var jag med om en händelse som gjorde att jag fick tinnitus. I början var det överkomligt och jag kunde fortsätta arbeta, men märkte att jag fick undvika platser med ljud. Successivt ökade besvären och jag kände att min kropp reagerade med smärta då jag spände mig inför oljudet i öronen. Började på terapi och hos en sjukgymnast för att få ordning på det. Det lindrade tillfälligt.

I februari kollapsade jag helt efter att ha haft en lång period utan bra sömn pga smärtorna och oljudet i öronen. Läkaren sjukskrev mig nu och sa åt mig att inte utsätta mig för ljud eller stress. Vi skojade om att jag borde åka till ett kloster och bara sitta där, tyst, och känna lugnet.

Med den ekonomiska stressen jag känner nu är situationen verkligen inte bra. Oljudet har ökat och likaså smärtorna.

Jag hamnar i en ond spiral och har lust att bara fly samhället, bort från Försäkringskassan mm och få rå om mig tills jag funkar hyfsat igen. Jag vet att jag troligen aldrig blir av med oljudet i öronen, men jag kan minska det lite om jag mår bättre och får anpassa tillvaron efter mina besvär. Att jag nu känner att all hjälp och all trygghet bara försvinner när Försäkringskassan är så onåbara gör att jag känner mig obetydligt och lätt att kasta bort för samhället.

/ Anonym

#AnonymTinnius

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: