Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Försäkringskassan kan inte ha läst alla kompletteringar”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningsdepression, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Precis fått avslag, så vi försöker panikartat se vad vi kan göra (sambon och jag)

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Jag är tydligen inte sjuk enligt Försäkringskassan och att jag kan ta ett normalt förekommande arbete utan stress och där jag får gå ifrån och vila ibland.

• • •

Trots att min läkare kompletterat med det som Försäkringskassan eftersökt så ansåg de att det inte inkommit några nya medicinska bevis för att jag var så sjuk att jag behövde vara sjukskriven längre. Vi undrar om de ens läst kompletteringarna som innehöll många nya uppgifter från både min läkare och min kurator som beskrev mitt tillstånd.

Nu sitter min sambo och jag och försöker se hur vi kan lösa situationen.

Det är så svårt att få mina föräldrar att tro på att Försäkringskassan agerat så här och de är uppfostrade till att tro på myndigheter så de visar misstro mot mig istället. Sveket blir så stort och trots att jag visat all dokumentation och de ser hur dåligt jag mår och fungerar, så ifrågasätter de om inte Försäkringskassan har rätt ändå. Hur gör man för att klara sånt? Jag är nu så ledsen på dem så vi har börjat titta på ett billigare boende i sambons hemkommun. Sambons föräldrar förstår bättre för där arbetar mamman inom facket och ser dagligen fall liknande mitt.

/ Greta

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: