Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Min man får dra ett tungt lass även ekonomiskt och vi klarar det nog inte alltför länge.”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningsdepression. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Inte alls, min man försörjer mig.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan påstår att jag kan arbeta i ett normalt förekommande arbete för jag är frisk och mina besvär, som de beklagar så falskt, är inte tillräckligt nedsättande.

• • •

Hela tillvaron blir som en febermardröm där inget är verkligt, sammanhängande eller logiskt. Och inte är det förutsägbart heller för man vet inte alls hur Försäkringskassan tänker och resonerar då de bara verkar ha standardfraser de upprepar om och om igen när man ringer dem. Inte är det svar på frågorna man får i alla fall.

Jag går hos psykolog och det funkar bra, men jag har tyvärr lång väg kvar. Blir otroligt stressad av att bara ta mig dit och jag brukar åka så att jag kan ligga i väntrummet och lugna ner mig innan. Klarar verkligen inte tillvaron. Just nu.

Min man får dra ett tungt lass även ekonomiskt och vi klarar det nog inte alltför länge. Att behöva känna stressen och skulden över att vara den som påverkar vår situation så här gör mig inte friskare som Försäkringskassan tycks tro.

Försäkringskassan avsäger de sig allt ansvar gällande rehaben och det överlämningsmöte till Arbetsförmedlingen som jag förstått borde skett. Försäkringskassan bedömer mig frisk och då har de inte längre något ansvar säger de till mig. Att jag överhuvudtaget anses söka nytt arbete och överge min långa utbildning och mångåriga erfarenhet inom ett yrke som skriker efter arbetskraft, känns väldigt samhällsfientligt och kortsiktigt.

Förstår inte Försäkringskassan och regeringen vad som sker i samhället om Försäkringskassan slösar med kompetens och mänskligt kapital för att uppnå några kortsiktiga siffror uppkomna på omotiverade bedömningar?

Nu ska min man och jag försöka njuta av sommaren och se till att jag får lugn och ro. Vi har fått låna en stuga utan internet, utan el, utan brevlåda, där vi bara ska lyssna på tystnaden och följa dagens nycker. Håll tummarna för att jag mår bättre efter det. Jag måste få slippa Försäkringskassans dumhet nu.

/ Malin

#Malin

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: