Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag har drabbats av allvarlig paranoia kring brevlådan och vita fönsterkuvert”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
feb 2016

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
sedan 2012

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
EDS, whiplash, kronisk värk, allergier, utmattningssymptom, koncentrationssvårigheter, minnessvårighet , yrsel, tinnitus, synrubbningar, tarmproblem, ständiga infektioner, migrän, långsam, svårt hålla upp huvudet, orkar knappt min egna ADL. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Lånat av familjen i två år, så jag har väl tur antar jag. Då jag har en bostad kan jag inte få bidrag från soc. Eftersom Arbetsförmedlingen satt mig som arbetsoförmögen efter kartläggning, så har jag inte rätt till a-kassa eller afa.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Senaste avslaget motiverar Försäkringskassan med att min SGI är 0, trots att jag gjorde som de sagt.

• • •

Jag har drabbats av allvarlig paranoia kring brevlådan och vita fönsterkuvert. Försäkringskassan tror att jag ljuger, att jag luras, när jag kämpat som en tokig i hela mitt liv.

Har haft ett evigt överklagande redan, då jag är god man till min son som tillhör LSS. Så efter att ansökt och slagits i 20 år får jag ont i magen av den gröna loggan och Sjukförsäkringsministerns leende ansikte som är så kränkande, så nedvärderande.

Inte blev det bättre när handläggaren på Försäkringskassan byttes till en nygammal handläggare som sa att jag inte skulle ha nån sjukpeng eftersom hennes cancersjuka väninna som tagit bort två bröst inget fick. Alla jag möter trivialiserar mina upplevelser, är otrevliga och hotfulla, den ena värre än den andra ”så illa är det väl inte, det syns ju inte…”

Jag vill inte ge tillfredsställelsen att låta dem se mig gråta, det bjuder jag inte på. Jag biter ihop, tänderna spricker, huvudet spränger.
Jag upplever att behandlingen och bemötandet jag får är kriminell och det känns som att jag får inte finnas, inte räknas. Jag har inte valt att bli sjuk. Jag vill skapa ett liv, med lugn och ro där jag kan få träna och må bra efter mina förutsättningar, men Försäkringskassan mal sönder mig och saboterar alla mina försök till ett värdigt liv – om och om igen.

/YlvaMaja

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: