Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Ättestupan är vår nästa anhalt där gör vi minst skada och slipper skämma ut vår fina trygga myndighet”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Sedan Feb 2014

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
EDS, Fibromyalgi, Hortons huvudvärk, depression och utmattningssyndrom. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Existensminimum försörjningsstöd

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan arbeta 100% trots mina besvär.

• • •

Pengarna man får av försörjningsstöd täcker inte de utgifter som är normalt för ett hushåll såsom hyra, el telefon och internet och tv. 
Internet och TV finns ej med att få stöd för trots att internet behöver du för att kunna använda dom flesta tjänster i dagens samhälle.

På grund av det låga stöd man får, blir det även svårt att få i sig rätt och näringsriktig mat, vilket bidrar en sjuk kropp till att den blir ännu sämre med dålig kost. Har råd att äta knappt en gång om dagen. Matpriserna är jättehöga och det mesta har man inte råd med. Som sjuk behöver man få i sig en allsidig kost men det blir lite olika variation på pasta/ris röror mm. Många kött och fisk rätter kan man bara drömma om. Även många grönsaker är dyra men handlas hem så fort det blir bra pris. Just min kropp mår inget vidare av ris eller pasta och får min svullnad i kroppen att öka. 

Sen kommer vi till medicinerna visst jag kan gå och be snällt på ekonomiskt bistånd om mer pengar för jag behöver hjälp med ekonomin för att kunna köpa mina mediciner så jag kan leva ett någorlunda smärtfri vardag. Men då ska jag fram med varenda papper, recept, kvitto intyg från läkare mm mm. Och som utmattad och samtidigt smärtpåverkad blir detta som Mount Everest att bestiga.

Sedan är också hela ens vuxna intigritet borta och man behandlas som en person som icke skulle klara av att hantera sin ekonomi. Jag ber ju inte om stöd på grund av det, utan för att en myndighet som sa sig finnas där om livet ändras drastiskt.

Jag och många andra med mig lever just nu utan något som kan ge oss det stöd som vi trodde vi hade rätt till efter att arbetat och betalat vår skatt. 
Men tyvärr vi blev grundlurade på det försäkringssystem som Sverige stolt slår sig för bröstet för. Ättestupan är vår nästa anhalt där gör vi minst skada och slipper skämma ut vår fina trygga myndighet. 

/SupersurasunkSara

#Supersura

Bild: Pixabay

%d bloggare gillar detta: