Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Försäkringskassan anser att jag kan be min läkare om mer morfin och gå och jobba som normala människor. ”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Sedan oktober 2017

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
SRS (segmentell rörelsesmärta), steloperation av rygg som inte läkt, ständiga kramper i musklerna. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Ingen aning. precis blivit utförsäkrad 

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Ingen vidare motivering mer än att Försäkringskassan anser att jag är 100% arbetsför.

• • •

I oktober 2017 gick jag ökade besvär med min rygg. Jag var för tillfället föräldraledig med min yngsta dotter som då endast var 6 månader. Landstinget sa diskbråck, ät morfin så läker det.

Men jag kunde inte ens gå. Skrev en egen remiss till specialistläkare på Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs. I november 17 fick jag träffa fysioterapeut samt läkare där. Det visade sig att det inte alls var diskbråck, utan avsaknad av L5 kotan, L4 och S1 kotan var missbildade, en disk var död, samt att de misstänkte SRS (segmentell rörelsesmärta)

Januari 18 fick jag genomgå en smärtutredning på kliniken, som bekräftade SRS diagnosen. En operationen genomfördes den 14 mars 2018 och allt verkade bra till en början. Efter 6 månader så behövde sjukskrivningen förlängas eftersom jag fick besvär med smärta som inte vill ge med sig.

I april 2019 började Försäkringskassan att hota med utförsäkring, då de ansåg att mina smärtor inte var skälig anledning till sjukskrivningen. 
Träffade min opererande kirurg i början på Juni, skickade in kopia på journalen till Försäkringskassan, där han tydligt skrivit att jag inte kan stå, gå eller sitta för länge, då smärtan ökar så extremt att jag måste ta morfin som lindring. Det står också att jag har en så kallad mekanisk reaktion i musklerna, som rent krasst betyder att mina muskler inte accepterar skruvar och stag. Musklerna är i konstant kramp.

Har prövat allt och lite till, men inget får dem att släppa krampen. Det står i journalen att skelettet i ryggraden inte läkt som det ska, samt att en ny benläkningsröntgen ska göras i december 2019 för att se hur de läkt till dess. Planen från kirurgen är att skruvar och stag ska tas bort när ryggraden är läkt. Klart och tydligt står det också att de inte är lägligt att ens arbetsträna med min rygg i nuläget.

Trots allt det här så säger min handläggare till mig i telefonen att jag kan be min läkare om mer morfin och gå och jobba som normala människor. Och sedan kom avslaget. Utan motivering. Det som står i avslaget är att Försäkringskassan anser att mina smärtor inte är skäl nog att få sjukpenning. 

Så här står jag nu, med oläkt steloperation, krampande muskler och smärta dygnet runt, alla dagar i veckan, med 5 barn och ett hem, utan pengar över sommaren. Jag ska överklaga beslutet, då jag vet att jag har rätt till sjukpenning och borde få läka i lugn och ro.

Det här avslagsbeslutet startade min panikångest som jag vart ”fri” från i många år. Är så sjukt besviken på systemet så finner inte ens ord.
Hjärtlösa jävlar. 

/Ewa85

#Ewa85

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: