Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Det känns som att jag inte längre har något som helst värde”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Deltid från 2012. Helt från 2014.

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
ME/CFS, Fibromyalgi och Ehler Danlos Syndroms 

Hur försörjer du dig nu?
Försörjningsstöd från Socialen

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag varit sjukskriven mer än 365 dagar. Att intygen inte tydligt nog visar vilka symtom som kommer från vilken sjukdom.
Att de bedömer att mina besvär inte påverkar mig så pass mycket att jag skulle behöva vara sjukskriven med ens en fjärdedel.

• • •

Jag har pluggat i ganska många år för att få ett jobb med så liten belastning som möjligt. Trots det ökar min smärta hela tiden och jag måste använda morfin dagligen.

Min hjärna fungerar sämre och sämre för varje månad som går, eftersom ME påverkar både hjärnfunktion och immunförsvar och jag blir otroligt negativt påverkad av stress.

Att inte få ta del av vår socialförsäkring, att bli nekad sjukpenning, att tvingas leva på existensminimum gör att jag nu endast känner mig som en belastning för både samhället och familjen.

Jag vet att jag är sjuk, väldigt sjuk. Tre olika specialistkliniker och oräkneliga vårdkontakter visar detta, och ändå ligger jag i ett mörkt tyst rum medan livet pågår någon annanstans, och har inte råd att betala för städhjälp, har inte råd att gå på några som helst symptomlindrande behandlingar.

Det känns som att jag inte längre har något som helst värde.

/Jess

Bild: Privat

%d bloggare gillar detta: