Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Försäkringskassan har krävt tillbaka ersättningen för hela 2018”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
1 februari 2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
50% sjukersättning sedan 2003

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Grav hörselskada (medfödd), stressrelaterad tinnitus, fibromyalgi, hypotyreos och diabetes, 50%

Hur försörjer du dig nu?
Jobbar 50% på mitt nuvarande jobb + 25% på tillfälligt jobb som timvikarie

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
De anser att jag är frisk nog att jobba 100% bara för att jag råkade jobba extra några få timmar tre gånger under 2018! (de begärde tidrapport för hela 2018 från mitt jobb)

• • •

Jobbade på ett stressigt jobb i 13 år (1990-2003), vilket gav mig värk, kraftig tinnitus, försämrad hörsel och fibromyalgi. Fick gå ner till 50% och fick då sjukersättning på 50%. Det hela slutade dock med att jag sade upp mig 2004. 

Var sedan sjukskriven något år pga försämrad hörsel och kraftig tinnitus, och lyckades återhämta mig hyfsat. Fick sedan nytt jobb på kontor på 50%, som jag har än idag, och det fungerar bra med lugn miljö.

Hösten 2018 började Försäkringskassan rota i min sjukersättning av okänd anledning och det slutade med att de sade upp min sjukersättning 1 februari 2019. Till råga på allt har de krävt tillbaka sjukersättningen för hela 2018, en rejäl summa!

Tack vare sambon lyckades jag få ett tillfälligt jobb som timvikarie 25%, men jag vet inte hur länge det varar. 

Kan jobba max 75%, mer gör att jag blir extremt trött (det är krävande att kommunicera och hänga med i samtal med min grava hörselskada) och tinnitusen ökar kraftigt.

De sista 25% struntar jag i även om det ger sämre ekonomi, det känns viktigare att kunna orka med jobb och fritid istället.

Inser att jag är lyckligt lottad tack vare att jag har jobb och orkar jobba hyfsat mycket (dock med ökad tinnitus på kvällen om det blir för mycket ljud och kommunikation med kollegor).

Har läst mycket här, och tycker det är skrämmande med alla de som utförsäkras utan någon som helst möjlighet att kunna jobba igen.

/Karro

Bild: Pixabay

%d bloggare gillar detta: