Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Försäkringskassan nedvärderar hela arbetsmarknaden när de anser att 15 minuter är full arbetsförmåga”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
3 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Lever på maken

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan ta ett normalt förekommande arbete på heltid för jag klarar ju att färglägga mandalas några gånger i veckan (á 15 min).

• • •

När mitt vikariat gick ut så reagerade kroppen på den uppsamlade stress jag känt under hela det året. Jag hade pressat mig alldeles för hårt i en förhoppning om att få en fast anställning eftersom arbetsgivaren där antydde att det fanns en öppning för det. Troligen var det ett lockbete utan substans.

Min moster är stressterapeut och hjälpte mig med att hitta avslappning i den mån jag klarade av det. Dessvärre skrev läkaren att jag hade fått hjälp och att en rehab pågick där jag bland annat färglade mandalas för att släppa stresstankarna. Läkaren skrev att jag klarade det 3 gånger i veckan, 15 minuter åt gången och Försäkringskassan bedömer det jämställt med arbetsförmåga i vilket arbete som helst – på heltid. Varje dag. Vet inte om de nedvärderar hela arbetsmarknaden eller om de bara är helt rubbade i sin verklighetsuppfattning.

Försäkringskassan gjorde att jag förlorade den glädje jag kände när jag kunde färglägga lite bilder och jag känner mig helt blockerad, inlåst. Som om jag vore en mycket våldsam massmördare som inte tillåts röra, göra något med risk för skada för andra. Får jag gå på toa utan att det räknas som arbetsförmåga? Var går gränsen? Får jag andas?

/Kajsa

Bild: Pixabay

%d bloggare gillar detta: