Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag trodde Försäkringskassan fanns till för oss”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
3 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattning, EDS. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Vid avslaget fick min man betala allt. Nu trappar jag upp och jobbar 50%.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Inga objektiva fynd för mina nedsättningar och därmed kunde jag arbeta igen, antingen på mitt arbete eller i annat lätt förekommande. Reagerade på att de anser att mitt yrke är lätt (arbetar på bank med placeringar och är därmed beroende av en fungerande och snabb hjärna).

• • •

Allvarligt så trodde jag att Försäkringskassan var en myndighet som fanns till för oss när livet inte blev såsom vi tänkt oss. Inte trodde jag att de skulle motarbeta oss och nedvärdera oss.

Jag höll på att tappa telefonen när jag hörde handläggaren säga ”att lite ont har vi alla” och sedan berättade om sina krämpor. Förstod då att handläggaren hade absolut ingen koll på vad EDS är och har för konsekvenser i livet. Mest skrämmande var att jag tydligt märkte att hen inte ens ville lära sig utan ansåg att de hade tillräckligt med underlag för att fatta beslut. Hur kan man ens resonera så om det är så uppenbart att man inte vet eller förstår?

Vid avslaget mådde jag fruktansvärt dåligt och insåg att jag inte kunde arbeta. Min arbetsgivare såg samma sak och även Arbetsförmedlingen. Min man sa att vi löser det och att jag skulle koncentrera mig på att må bättre för annars skulle konsekvenserna bli värre i framtiden. Så jag var hemma, utan någon form av ersättning, i 9 månader till och sedan har arbetsgivaren och jag sakta börja öka min arbetstid. Och eftersom Försäkringskassan inte är inblandade så tar vi det i vår takt, anpassat efter mig och mitt mående – precis som det ska vara om man verkligen vill ta tillvara på arbetsförmågan hos en person.

/Kicki

#Kicki

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: