Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag hade panik över ekonomin”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
En månad

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Ångestproblematik, nedstämdhet, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Jobbar och försöker undvika sjukskrivning, men har mycket korttidsfrånvaro då mitt psyke säger ifrån.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att ångest inte är något skäl till sjukskrivning. Att de fått nya direktiv som säger att man ska utsätta sig för det som ger en ångest, och att sjukskrivning inte är en lösning. Att min läkare inte tydligt skrivit varför han sjukskrev mig.

• • •

Jag mådde skitdåligt när jag fick avslag. Försäkringskassan krånglade först med mig om vilken sjukpenninggrundande inkomst jag hade, då jag innan min sjukskrivning gått ner till 75% under en månad, men jobbat 100% innan.

Jag hade panik över ekonomin och tjafsade med mitt ex som inte ville förstå. Han förstod inte att jag inte kunde betala lika mycket som jag kunde när jag hade lön.

Jag känner att jag är på gränsen till att bli sjukskriven igen, men jag kan inte eftersom jag inte kommer få sjukpenning från Försäkringskassan och därför kommer bli vräkt från min lägenhet. Har därför problem med korttidsfrånvaro och har dåligt samvete över detta. Känner inte att jag fick möjlighet att behandla orsaken till min sjukskrivning då jag behövde jobba för att klara mig ekonomiskt. 

/Hanna

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: