Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Uppsagd på grund av att jag är för sjuk – samma myndighet nekar mig sjukpenning”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019 (30 april)

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Ca 3 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Ingen inkomst. Väntar på a-kassa ska komma igång 

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att strikt medicinsk bedömning saknas. Försäkringskassans egna specialistläkare har gjort bedömningen, så den saknas inte. 

Har heller inte blivit erbjuden någon utredning som Försäkringskassan begär, vilket jag hade varit tacksam för att få. Jag arbetade på Försäkringskassan som handläggare och Försäkringskassan har själva bedömt att jag är för sjuk för att återgå i tjänst, så jag blev uppsagd och fick avgångsvederlag.

• • •

Eftersom Försäkringskassan skickar interimistiskt beslut i efterhand så har jag ju ingen möjlighet att skriva in mig på Arbetsförmedlingen, då jag har ett gällande läkarintyg till den 31 maj. Det här innebär att jag går miste om ersättning fram till Försäkringskassan skickade ut den första informationen som jag fick den 24 maj. Den 28 maj var första dagen som jag kunde skriva in mig.

Har begärt ut arbetsgivare intyg från Försäkringskassan för att få igång ersättning från a-kassan, men de klara inte att skriva ett korrekt intyg såsom a-kassa kräver. Har därför varit utan ersättning sedan 25 april. Det här gör ju att man mår ännu sämre än tidigare. Och fruktansvärt stressade då räkningar ska betalas, för de väntar inte.

/Imme

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: