Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Hela tillvaron sätts på sin spets och man förlorar både självkänsla och respekten för samhället”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
ca 6 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, fibromyalgi och depression. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Lever på maken

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Inga medicinska bevis för mina nedsättningar och därför kan jag arbeta heltid i mitt, eller i annat vanligt förekommande arbete som är av lättare sort. Vad lättare sort innebär kan de inte förklara.

• • •

Jag känner mig anklagad för att ljuga om min högst begränsade tillvaro. Förminskad och hjälplös, för Försäkringskassan vill verkligen inte föra en dialog vare sig med mig eller läkaren för att ens försöka förstå.

Jag har nu varit utan sjukpenning i cirka 7 månader och vår ekonomi är ansträngd. Sånt gynnar sällan relationer och definitivt inte hälsan. Förstår verkligen inte hur det här systemet anses tryggt och rättssäkert av vissa ansvariga. De borde få testa själva under en längre period vad det innebär att bli behandlad så här. Inte någon vecka eller någon månad, utan längre. För hela tillvaron sätts på sin spets och man förlorar både självkänsla och respekten för samhället i stort. Jag har blivit enormt ”anti” efter allt som jag nu upplevt. Varför ska jag, när inte andra sköter sig, är tankar som kommer. Förutom alla mörka tankar jag brottas med.

/Åsa

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: