Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Försäkringskassan motiverade avslaget med att jag nekat medicinering, vilket inte stämmer”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
2 1/2 månad

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Stark ångest/dödsångest, panikattacker mm. I grunden har jag GAD och tvångsmässig personlighetsstörning, har precis genomgått en separation med min man plus blivit uppsagd från en tjänst med extrem arbetsbelastning. Läkaren ville sjukskriva mig 100 procent.

Hur försörjer du dig nu?
100% tillsvidareanställd

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan motiverar det med att när man blir sjukskriven som arbetslös måste man ställas mot alla jobb på hela arbetsmarknaden och de menar att jag skulle kunna jobba 100 procent. Att personliga skäl som separation samt att ett av mina barn inte mådde bra inte är skäl för sjukskrivning.

Försäkringskassan menade också att jag nekat medicinering, vilket inte stämde då jag ville avvakta då jag tidigare mått väldigt dåligt av antidepressiva och vet vad jag ska göra för att må bättre då jag haft problem sen tidig tonår. Jag hade behovsmedicinering.

• • •

Jag mådde fruktansvärt fick använda mina sparade pengar samtidigt som jag var arbetslös och genomgick en separation. Min ångest blev inte alls bättre. Det slutade med att jag inte orkade genomföra separationen utan flyttade hem till min man. 

Idag mår jag bättre och vi har det bra. Däremot är jag gravid och har blivit sjukskriven för graviditetskräkningar, nu väntar jag med ångest på om jag får det beviljat eller inte. Samtidigt som jag är uppsagd igen på grund av arbetsbrist vilket ger stark ångest och oro för framtida ekonomi. 

/Ida

Bild: Pixabay



Annons


%d bloggare gillar detta: