Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Som sjuk blir man på något sätt andras egendom och alla andra anser sig veta bättre”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Blir försörjd, av min sambo

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan vill att jag ska byta arbete om jag inte går tillbaka till mitt gamla, för jag är, enligt Försäkringskassan, inte bevisat sjuk och därför inte så nedsatt att jag inte klarar ett heltidsjobb.

• • •

Mitt liv har verkligen reducerats till att bli något besvärligt, något kostsamt som andra får uttala sig om hur de vill. Som sjuk blir man på något sätt andras egendom och alla andra anser sig veta bättre. Jag ska bara göra som de säger.

Jag är nu sjuk för andra gången i utmattning och läkarna är rädda för att min hjärna påverkats för mycket av all stress. När jag var sjuk sist, för 3 år sedan, så tog jag för lätt på problemet och negligerade hur min kropp mådde. Jag ville tillbaka till arbetet, så jag sa inte allt till läkaren och låtsades vara frisk efter 6 månader då. Egentligen hade jag inte själv förstått hur dåligt jag mådde, jag förträngde nog sanningen för mig själv också för jag ville så gärna vara som alla andra och inte ”svag”. Det var skämmigt att inte palla trycket och jag ville inte vara den som sviker.

Nu vet jag bättre, men samtidigt får jag kanske betala ett högt pris för min naiva uppfattning om vad utmattning är och hur det påverkar. Uppenbarligen är Försäkringskassan lika naiva, trots alla sina så kallade experter.

Så tacksam över min närmsta omgivning och min sambo som verkligen stöttar och hjälper mig.

/Carin

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: