Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Inte en månad har gått utan tjafs från Försäkringskassan”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2016

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Ca 2 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Nacksmärtor/ Operation

Hur försörjer du dig nu?
Sjukskriven pga cancer

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan tyckte att jag inte borde ha så ont eftersom jag opererats. Ändå hade jag gått på smärtrehab och det fanns tydliga journaler på vad som behövdes för att jag skulle klara att leva med smärtan.

• • •

Jag opererade nacken 2014 som jag fått skadad efter en misshandel många år tidigare. Jag hade ont ständigt, en nerv hade kommit i kläm vilket gjorde att jag tappade kontrollen i ena armen och fick väldigt ont i den också. Jobbade då i butik med tunga lyft och ingen chans till vila. Jag klarade bara att arbeta 25%.

Bytte arbete och kunde gå upp till 50% med lönebidrag och det gick bra. Försäkringskassan var efter mig hela tiden kändes det som. Jag tyckte att det var jättebra att jag klarade att arbeta 50% och ville arbetsträna upp till 75%. Då skulle jag ju bara vara 25% sjukskriven. Det tyckte Försäkringskassan inte alls var bra, så de drog helt enkelt in min sjukpenning helt!

Jag fick börja arbeta 75% och sen byta arbete igen och arbeta 100% för att klara mig. Jag mådde så dåligt och var så slut. Jag har kämpat och kämpat. Det höll fram till 2018 då jag mådde så dåligt att min man tvingade mig till läkare.

Det visade sig att jag hade tarmcancer och förmodligen har den växt i 5-10 år. Så nu är jag där igen och tragglar med Försäkringskassan. Inte en månad har gått utan tjafs. Det är så tungt att jag inte längre kan kontakta Försäkringskassan. Jag får panik. Min man får ringa. 

/Ulrika

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: