Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Att känna att en myndighet och andra misstror mig, gör min tillvaro värre och mitt mående sämre”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018 

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Fem månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Vabbade först med min dotter med ADD/GAD, sen drogs den in trots utesluten skolgång. För att orka hjälpa henne så var jag tvungen pausa jobbet. Utmattningssyndrom. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Jobbar och är sjukskriven om vartannat, har vart i väggen två gånger och blir mer och mer sjukskriven för orkar inte. 

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Får inget motiv och jag orkar inte bråka. Jag har nog med att hjälpa min dotter.

• • •

Jag har jobbat sedan jag var 16 år och aldrig bett någon om något – om jag verkligen inte är i desperat hjälp. Jag inser att en del förmodligen letar fusk och skit, men en mamma som måste finnas 24/7 och samtidigt jobba heltid. Min dotter ringer mig på jobbet flera gånger i timmen på grund av av ångest, jag får åka i från mitt jobb och förlorar inkomst för att ”hålla henne över ytan”.

Åker jag till jobbet så blir min dotter ofta hemma från skolan, och då får jag skolan på mig. Väljer jag att vara hemma för att hjälpa henne och sjukskriver mig, får jag andra på mig.

Jag vill inte vara sjukskriven, men ibland har man inget val. Snart är jag i väggen igen, och behöver då dessutom orka förklara min situation, vilket leder till att jag gråter av utmattning varje gång, och det känns så kränkande. Att då dessutom känna att en myndighet och andra misstror mig, gör min tillvaro värre och mitt mående sämre. Vad är det som ger er rätten att motarbeta mina försök att hjälpa min dotter, när jag inte får hjälpen från annat håll?

/Cita

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: