Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag inte är tillräckligt produktiv för att vara intressant att anställa”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
10 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
EDS (Hypermobilitet som gett sig allt mer till känna): 100%

Hur försörjer du dig nu?
Min make

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan ta ett vanligt förekommande arbete på arbetsmarknaden som är stillasittande. Jag är arbetsför till 100% trots läkarintyg och arbetsförmågeutredning som bevisar motsatsen.

• • •

Jag hade ett stillasittande jobb på kontor där jag var något jag kallar för ”inbillningsfrisk”. I ett decennium jobbade jag upp till 80% men kroppen och psyket pallade inte mer efter tio år. Ändå hade läkare för tiotalet år sedan sagt att jag kanske skulle klara 50%. Trots det utlåtande så kämpade jag med näbbar och klor i alla år bara för att ”ha ett jobb att gå till”. Men det här är inte bevis nog.

Sverige är i fritt fall. Hur länge kan detta få pågå, och hur långt är man beredd att låta det gå?

Jag tycker man lika gärna kan införa sambeskattningen igen, den skulle vara betydligt mer rättvis för alla. Jag tycker också det är bedrövligt att min make ska slita häcken av sig och betala en av världens högsta skatter som borde gå till bland annat sjukskrivningar. Och försörja mig då jag inte får något för att någon på Försäkringskassan som inte träffat mig ger mig avslag efter avslag. 

Det finns inget jobb i världen som jag kan ta, då jag inte är tillräckligt produktiv för att vara intressant att anställa ens. Det här är i sanning ett skämt och en skandal i moderna landet Sverige. (Fast vi kanske inte är fullt så moderna längre som vi alltid slagit oss för bröstet över i årtionden?)

/En av 116

#enav116

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: