Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag får panikångest vid kontakten med otrevliga handläggare, så jag har fått personligt ombud nu”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
Okt 2018

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Lite osäker men i alla fall 6 år med två arbetsprövningar på två tim per dag, men de fungerade inte.

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Polyneuropati, skada på lumbal och sakralkotspelaren, ischias problem, buktande disk, atros, kalkaxel, seninflamation, kronisk behandlingresistent smärta, IBS, artropati, tarmtömningsbesvären mm

Hur försörjer du dig nu?
Försörjningsstöd

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Varken läkarintyg eller arbetsförmågeutredningen (AFU) styrker att min arbetsförmåga är nedsatt med minst en fjärdedel på grund av sjukdom, i ett normalt förekommande arbete, enligt Försäkringskassan.
Försäkringskassan bedömer att min arbetsförmåga inte är nedsatt i förhållande till ett fysiskt lätt arbete, där man kan växla mellan att sitta och stå, som inte ställer krav på höga psykosociala krav eller krav på hög simultankapacitet i ett rutinarbete.

• • •

Fick en stressreaktion där magen lade av att fungera helt och fick/får panikångest-attack vid kontakt med otrevliga handläggare. Jag har fått personligt ombud nu.

Efter en stor omfattande operation den 21 Jan, där jag sökte sjukpenning på nytt, men stressen det innebar att söka försörjningsstöd gjorde att det inte läkte som det skulle, vilket innebär att problem kvarstår och jag har fortfarande inte fått sjukpenning.

Arbetsförmedlingen är jag heller inte välkommen till, då jag med mina ledbesvär i fingrar och händer och polyneuropati och kronisk inflammation i musklerna kring armbågen inte kan använda dator, bara mobil.

Jag måste röra på mig för att inte stelna till, har därför svårt för att vara stilla och får ont i ryggen av att sitta. Försäkringskassan tycker att jag ska sitta 8 tim per dag på arbetet.

Man blir helt utmattad av allt arbete med att söka försörjningsstöd, och jag skulle behöva energin till att inte bli sämre. Har även fått en ny diagnos nyligen, fibromyalgi. 

/Soffi

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: