Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”När jag försökte vara proaktiv och informera om min situation så viftades jag bort”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
6 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Hjärntrötthet, sömnsvårigheter, fibromyalgi. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Lever på sparade pengar och maken

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan ta ett normalt förekommande arbete där jag tydligen inte behöver tänka och där jag kan anpassa arbete med vila när kroppen behöver det.

• • •

Jag påverkas av mina sjukdomar och de så kallade nedsättningarna otroligt mycket i livet. Att det finns en tortyrmetod där personen inte får sova är väl ganska känt, men jag undrar varför Försäkringskassan inte förstår hur sömnlösheten påverkar mig. Måste det vara någon person som utför tortyren på mig för att det ska räknas?

För mig vet jag knappt längre hur allt började, men att gå omkring med en ständigt värkande kropp och mötas av misstro och den där blicken som säger ”gnällkärring” nöter ner psyket till slut. Jag ville ständigt vara otroligt förberedd vid läkarbesök mm så jag sökte vägar att förklara på ett sätt som de kunde acceptera eftersom mina ord tydligen var mest gnäll (enligt dem). Stressen ökade i kroppen och med den kom sömnproblemen. Idag är jag glad om jag får totalt 3 timmars sömn per dygn.

När jag sedan äntligen träffade en läkare som hade erfarenhet, så mötte jag på Försäkringskassan. Märkte att när jag försökte vara proaktiv och informera om min situation så viftades jag bort. Intresset fanns inte. Återigen blev jag gnällkärringen som inte var något värd. Och det blir jag knappast bättre av. Inte konstigt att människor mår allt sämre idag psykiskt. Kan vi inte respektera varandra och bemöta på ett bra sätt så påverkas vi alla negativt.

/Laila

#Laila

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: