Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Självskattningstestarna som läkaren gjorde med mig är inga bevis enligt Försäkringskassan, då jag kan ha hittat på svaren”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningsdepression, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Vet inte

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Det finns inga medicinska bevis för att jag är utmattad och lider av depression. Självskattningstestarna som läkaren gjorde med mig är inga bevis enligt Försäkringskassan, då jag kan ha hittat på svaren.

• • •

Just nu bara ligger jag och gråter här hemma. Förtvivlan är så stark och jag vet allvarligt inte vad jag ska göra. Jag kan inte arbeta och min arbetsgivare vill inte se mig på arbetet förrän jag mår bättre och vi har en bra dialog kring allt det här. Läkaren är av samma åsikt. Men Försäkringskassan verkar tro att jag ljuger, hittar på och överdriver. Så hur jag än vänder mig är rumpan fortfarande bar – ett uttryck mamma använder och som passar in nu tycker jag.

Jag fick precis avslaget och vet därför inte hur jag ska försörja mig. Att behöva tänka och lösa ett sånt stort och viktigt problem är för mig övermäktigt just nu. Avslaget gjorde ju inte att jag fungerar bättre precis. Moment22, limbo och rumpan bar. Allt slutar väl med att jag får flytta hem igen.

/Anneli

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: