Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Frågan är om handläggaren ens läst mina intyg”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningsdepression, ångest, sömnstörningar. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Nu: arbetar 50%, resten lån från familj o bank. Då: lån av familj.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag trots mina besvär kan arbeta heltid i vilket arbete som helst.

• • •

När jag fick avslaget i mars 2018 trodde jag att det var ett missförstånd, så jag ringde min handläggare. Efter några minuters samtal insåg jag att han hade bestämt sig och verkade inte ens intresserade av att diskutera och få förklarat för sig hur jag funkade (eller snarare inte funkade).

Idag är jag tillbaka på arbetet på 50%, men det är bara för att jag har en arbetsgivare som velat lösa det här och att jag haft en stödjande familj. Utan dem hade jag varit bostadslös och troligen mått betydligt sämre. Vid avslaget så blev jag riktigt illa och fick åka in till psykakuten några gånger. Efter det tog min familj hand om kontakten med Försäkringskassan.

För mig känns det som Försäkringskassan har förlorat sin funktion och är någon slags lakej till vad regeringen säger åt dem. Det var ganska tydligt när jag pratade med min handläggare, för han kunde inte riktigt motivera varför och hur de kommit fram till sitt beslut, trots all den medicinska bevisningen vi lämnat in. Saker som stod i läkarintyget och den utredning vi skickat in verkade vara ”nyheter” för handläggaren och som han inte hade koll på. Kan man inte motivera på ett begripligt sätt, så förstår man nog inte ens själv vad man säger. Frågan är om han ens läst mina intyg för det kändes absolut inte så.

/ Åsa

#Åsa

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: