Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Tack för alla svar. Här är resultatet.

Att sjukförsäkringen inte fungerar ser vi som är sjuka idag. För att få lite bättre förståelse och insikt i vad som när fram och hur vi ska agera så gjorde vi en liten frågeställning i ett inlägg. Det känns som vi inte riktigt når fram och får fram budskapet riktigt.

Vi hade hoppats få in svar från de som idag inte hade någon erfarenhet från sjukförsäkringen, för att höra hur de tänkte och kände inför frågan. Allt blir som bekant inte som man tänkt sig och det var mest, återigen, vi sjuka som svarade på frågorna, och svaren blev då otroligt intressanta. Eller vad säger ni?

Det har varit ett antal demonstrationer och andra aktioner, ibland via sociala medier. Men trots att vi är många som försöker få igång en debatt, en dialog, på olika sätt kring sjukförsäkringen så möts vi av en vägg.

Så hur kan vi klättra över den här väggen? Alltfler grupper på Facebook skapas där det delas och diskuteras. Det skickas in insändare till tidningar och det kommer alarmartiklar eller reportage på TV då och då.

Men ändå tycks flertalet tro på att Försäkringskassan bedömer rättssäkert och att de utredningar som ansvariga pekar på ska lösa alla fel mirakulöst och därför förminskas våra protester. Vi måste förbi den där väggen av fördomar och smutskastning som idag sker mot oss för att göra oss osynliga, ovärdiga och något man kan bortse ifrån. Vi måste nå fram med att vi är precis som alla andra. Vi blev dessvärre sjuka eller råkade ut för den där olyckan och precis som alla andra, vem som helst, så trodde vi inte att det inte skulle hända oss.

Vi kanske är otåliga, men varje dag så hamnar människor utanför den trygghet de lovats och betalat in till via sociala avgifterna. Det är inte vi som nallar ur fel plånbok, men det är vi och våra familjer, anhöriga, barn, som får betala priset. Det är inte vi som gör fel, men det är återigen vi som får betala priset. Dag efter dag. Månad efter månad. Och vi blir fler och fler. Vi kan inte vänta längre. Vi behöver inga undersökningar för att veta vad som är fel i sjukförsäkringen och hur Försäkringskassan styrs mot mål, siffermärkta eller ej, och vilka effekter den styrningen har. Var är dialogen med alla oss som är sjuka och lever med konsekvenserna av dagens system?

Hjälp oss. Lyssna på vad vi säger. Prata med oss. Se oss. Vi kämpar för allas vår sjukförsäkring. Tillsammans blir vi en röst svår att överrösta, förtiga och strunta i. Tillsammans blir vi starka. Så hjälp oss. Klicka här så kommer du till inlägget med frågeformuläret. Ditt bidrag är otroligt viktigt.

Bild: Pixabay%d bloggare gillar detta: