Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Avslaget påverkade mig till att förakta och ifrågasätta hela tillvaron”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, ångest, svåra sömnstörningar, migrän mm 100%

Hur försörjer du dig nu?
Jag blir försörjd av min man.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
De anser att jag inte ens är sjuk till 25% och hänvisar till ett normalt förkommande arbete utan stress mm. Jag ska också byta arbete.

• • •

Det här med att inte bli trodd på och så rättslöst behandlad av en myndighet var helt otänkbart – innan jag blev sjuk. Jag trodde många överdrev och att mediarapporteringen visade fall där det blivit missförstånd som sedan löstes. När insikten om hur det fungerar idag kom, så hamnade jag i en stor förtvivlan och jag ifrågasatte allt. Jag fick vredesutbrott, jag låg och grät och vissa dagar var jag bara helt apatisk. Så ett avslag påverkade mig till att förakta och ifrågasätta hela tillvaron och konsekvenserna var hemska i förlorad tilltro.

Idag mår jag lite bättre – tack vare min man, min psykolog och vår samtalsgrupp. De har lycktas väcka lite hopp och framtidstro hos mig. Men så sviken jag kände mig, så lurad! Och i gruppen märkte jag att jag inte var ensam. Vare sig om känslan eller agerandet från Försäkringskassan. Hur hemskt det än låter så kändes det otroligt skönt att inte vara ensam om den här skiten, att det inte bara är jag som utsatts för den här obehagliga upplevelsen, och vi är alla överens om att något är allvarligt fel. Tillsammans stödjer vi varandra och det ger oss en trygghet, en styrka och jag tror att jag funnit många vänner för livet dessutom.

/Ylva

Bild: Pixabay

%d bloggare gillar detta: