Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Hur kan någon som aldrig träffat mig påstå att jag har full arbetsförmåga, när läkaren och specialistläkare intygat att så inte är fallet?”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Det var vid utredningen efter 365e dagen. Sedan tidigare varit sjukskriven 25%

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
ME, trötthet, behöver återhämtning, svullna lymfkörtlar, influensasymtom. Vill sjukskriva mig fortsatt 25%

Hur försörjer du dig nu?
Fått ta ett nytt jobb på 60%

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
”Den försäkrade är sjukskriven under tre olika diagnoser (R53 Sjukdomskänsla och trötthet, G93.3 Trötthetssyndrom efter virusinfektion samt F438A Utmattningssyndrom). Det finns ingen tydlig funktionsnedsättning angiven. Den aktivitetsbegränsning som har angivits är av den försäkrade egen rapporterade uppgifter. Det framgår inget som motsäger att den försäkrade skulle kunna ha normalt förekommande aktivitetsnivå”

• • •

Just nu väldigt ledsen, gråter dagligen. Livsleda.

Har försökt arbeta över min förmåga eftersom jag inte vill gå ner till 50%. Resulterar i försämring av symtom och jag har nu svårt att ta mig längre sträckor från hemmet. Får lätt influensasymtom och är sängliggandes.

Orkar inte ta hand om barnen som jag vill, maken får ta ett stort ansvar. Vet inte om jag orkar kämpa längre. Hur kan någon som aldrig träffat mig påstå att jag har full arbetsförmåga när läkaren på vårdcentralen, specialistläkare på Gottfrieskliniken, jag och min familj intygat att så inte är fallet?

/ Emily Persson

Bild: Pixabay

%d bloggare gillar detta: