#116omdagen

”Försäkringskassan är inte intresserade av att lyssna på någon och det känns som det borde vara grundkravet i deras uppdrag”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Ett halvår

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, sömnproblem, svåra migränattacker. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Min fru tar merparten av kostnaderna och vi har lite sparade pengar. Sålde nyss bilen också.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att kalla det motivering är ett hån, de skriver att jag inte är sjuk och att jag klarar att arbeta. Det är snarare en bedömning, en åsikt. Inte en motivering.

• • •

En dag smällde det bara till i huvudet och inget ville funka. Min fru hade länge sett tecknen på min utmattning och försökt få mig att reagera, men jag tyckte hon pjoskade med mig. Det är lätt att vara efterklok, men nu ångrar jag att jag inte lyssnade och respekterade hennes observationer och försök att hjälpa mig. Kanske hade jag mått bättre idag om jag agerat i tid. Allt kring det här har haft fördelen att vi bägge har fått omvärdera vår tillvaro och vi har fått en bättre relation.

Första psykologen jag fick tid hos funkade inte alls för mig, men min arbetsgivare krävde att jag skulle få träffa en annan och det blev en stor skillnad. I allt det här med Försäkringskassans agerande så är jag ändå otroligt tacksam över att ha min fru, mina närmaste och en arbetsgivare som verkligen vill hjälpa. Jag har ju ändå arbetat för dem i snart 24 år så vi är som en familj. Vi har alla insett att något är skit med Försäkringskassan. Något är väldigt fel. För Försäkringskassan är inte intresserade av att lyssna på varken mig, min läkare, min psykolog eller min arbetsgivare och det känns som det borde vara grundkravet i deras uppdrag.

/Olle

#Olle

Bild: Pixabay

%d bloggare gillar detta: