Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Nu fortsätter Försäkringskassan med övergreppet på min situation”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
3 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Svår endometrios, kronisk smärta, sömnproblem, utmattning, inväntar nu operation. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Precis fått avslaget, men det blir nog sparade pengar och sambon.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan ta ett normalt arbete där ingen fysisk aktivitet finns och jag kan vila vid behov.

• • •

Sedan jag var 18 år har jag haft otroligt svåra smärtor på grund av min endometrios och jag har både spytt och svimmat av smärtan i skola och senare på arbeten. Under många år viftades jag undan med att alla har ont mm och jag ombads ta en värktablett som alla andra. Mitt förtroende är därför i botten när det gäller vården och jag drog mig in i det längsta att uppsöka en ny läkare. Men vilken vinstlott jag hittade när jag äntligen vågade. Och han fann stora endometrioshärdar och troligen kommer jag inte kunna få barn nu. Jag har fått en remiss för operation och efter den får vi se om det går att rädda något.

Att vara snart 30 år och få beskedet att barn kanske inte är något som kommer att hända och det på grund av den sjukdom som jag ombetts ta en värktablett för gör mig heligt förbannad. Hade jag blivit lyssnad på hade jag förhoppningsvis mått mycket bättre nu.

Så att först under år höra av diverse läkare att jag överdriver, jag hittar på mm och nu fortsätter Försäkringskassan med övergreppet på min situation och jag har återigen förlorat tilliten och förtroendet för myndigheter.

Att jag inte arbeta pga av att det känns som knivar som vrids runt så fort jag rör mig, att jag svimmar titt som tätt av smärtan är för mig helt begripligt, men Försäkringskassan verkar inte alls förstå hur det är att leva och hur hela tillvaron påverkas av sådan här smärta. Jag fick i förra veckan tiden för operationen, men Försäkringskassan meddelade att de ändå inte ändrar sitt beslut.

/Sofia

#Sofia

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: