Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Eftersom läkaren inte kunde garantera att jag skulle vara tillbaka 100% efter 6 månader, så blev jag utförsäkrad”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
Januari 2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
6 mån

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
50%, domningar i hand och arm. Svårt att greppa. Ont som om något satt och kramade om min arm. 

Hur försörjer du dig nu?
Jobbar igen

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Blev opererad 4 månader in i min sjukskrivning. Behövde läka i några månader. Men eftersom läkaren inte kunde garantera att jag skulle vara tillbaka 100% efter 6 månader så blev jag utförsäkrad. Jag skulle klara vanlig förekommande arbete som fanns på marknaden.

• • •

Stressad över att inte få vara hemma och läka. All vård som jag försökte tjata mig till tog mycket tid. Långa vårdköer. Läkare som inte tror på en och som inte hittar felet. Läkare som knappt ser mig i ögonen och som endast vill skriva ut smärtstillande. Alla papper som ska in till Försäkringskassan. Oro över hur framtiden ska bli. Ska jag ha ont i hela livet. Efter 12 år som frisör började min arm domna av, göra ont, kunde inte greppa. Läkare som tyckte att jag var för ung för att ha ont (31 år). 

Min handläggare var supertrevlig och det kändes som att hon ville ta annat beslut än vad hon fick lov att göra. 

Nu efter att ha kämpat med vården i 3 år så har jag fått diagnos hypotyreos och jag har medicin sen ett halvår och smärtan och domningarna har avtagit. 

När jag ser tillbaka på prover så hade jag denna sjukdom redan sen mitt andra barn föddes för 6 år sedan. Läkarna har ignorerat mina provsvar och symptom. 6 år som är förlorade. 

Försäkringskassan ville att jag skulle säga upp mig från mitt fasta jobb och gå på a-kassa. Vilket jag vägrade. Jag fick ta tjänstledigt på grund av hälsa från jobbet i ett år istället för att vara sjukskriven. 

/Johanna

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: