Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Varför lär vi våra barn att kunskap är livsnödvändigt om inte övriga samhället (Försäkringskassan) använder sig av den?”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Ehlers-Danlos syndrom, utmattningssyndrom. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Maken försörjer mig och familjen.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan ta ett normalt arbete, på fulltid, där jag inte behöver anstränga kroppen med vridningar, lyft mm och där vila är möjligt vid behov.

• • •

Helt seriöst vet jag inte vad jag ska säga om konsekvenserna av avslaget. Inget jag vill säga är rumsrent. Aldrig har jag känt mig så arg, ledsen, besviken, uppgiven, maktlös, värdelös som när jag och min man försöker föra en dialog med Försäkringskassan. De har en ton och ett ordval som nedvärderar mig och de nedsättningar min sjukdom ger mig, både i arbete och privat. Uppenbart har de ingen aning om vad smärta är och hur det känns när leder inte är stabila och hoppar ur läge helt plötsligt.

EDS är en medfödd, kronisk sjukdom och inget jag kunnat välja bort. Den finns där och jag upplever att jag blir allt sämre. Ett av våra barn har ärvt min sjukdom och jag är så rädd inför hennes framtid om det är så här vi ska behandlas. Hon ser ju också vilken kamp tillvaron är för oss nu och det blir mycket frågor om hur man forskar på lösningar för sjukdomen, hur hon ska tänka på framöver för att skydda sig. Att samhället inte finns där är hon smärtsamt medveten om nu och hon känner sig så otrygg. Den psykiska ohälsan står på tröskeln på grund av hennes insikt och jag lider.

Är det här framtiden vi ger våra barn? Varför lär vi våra barn att kunskap är livsnödvändigt om inte övriga samhället (Försäkringskassan) använder sig av den?

/ Elin

#Elin

Bild: Pixabay

%d bloggare gillar detta: