#116omdagen

Är du en av våra hjältar?

Som anhörig till en som förlorat sin sjukpenning är du en hjälte och förtjänas verkligen att lyftas och hyllas. Din röst är också väldigt värdefull och därför hoppas vi att du vill berätta om hur du ser på tillvaron utifrån din synvinkel. För även du påverkas av avslaget eller den indragna sjukpenningen.

Berättelserna visar att du som anhörig ofta får dra det ekonomiska lasset, ta hand om hushållet, vara med på vårdmöten, ha kontakt med Försäkringskassan och så mycket mer. En hjälteinsats som verkligen förtjänas att lyftas. Så berätta.

Vi har gjort ett formulär som du enkelt kan fylla i och skicka in din berättelse: Klicka här

Genom alla berättelser har det synliggjorts att få av de som fått avslag eller indragen sjukpenning återgår till arbetet i verkligheten. Trots ord från ansvariga om motsatsen. Istället så hamnar den sjuke så bekant mellan stolarna och syns då inte längre hos Försäkringskassans siffror. Men den som fått avslag eller indrag har inte blivit mirakulöst frisk, utan nu får istället familjen, de nära och eventuellt vännerna ta över samhällsansvaret. Det samhällsansvar vi tror finns den dagen livet tar en annan vändning – för så säger ju bestämmelserna. Konsekvenserna blir stora för otroligt många och därför är det viktigt att få en helhetsbild genom att fler får berätta. Läs mer här.

Bild:Montage: egen + Pixabay
%d bloggare gillar detta: