Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Att bli så misstrodd är det absolut sämsta man kan utsätta någon som är sjuk för”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
4 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom och ME, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Jag jobbar heltid för jag har inget annat val. Nu efter 3,5 månader, trots en förstående chef, anpassning av arbetsuppgifterna, många sjukdagar och att jag får jobba hemifrån flera dagar i veckan så är jag så mycket sämre redan och orolig över vad som händer om jag kraschar igen. En tredje gång.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
För att det inte framgår i underlagen (läkarintygen) på vilket sätt mina begränsningar sätter ner min arbetsförmåga. 

• • •

Ny handläggare och indragen sjukpenning när jag precis började se ljuset i tunneln igen efter många års sjukdom.

Jag var på väg att påbörja Grön Rehab och om det gick bra så var planen efter det arbetsträning. I stället fick jag börja jobba på 100% efter sammanlagt 7 års arbetsrelaterad sjukdomshistoria. Jag kan inte ens beskriva hur detta har fått mig att må, men det är det absolut värsta året i mitt liv, och det är bara början.

Att bli så misstrodd och att inte få hjälp av samhället när man är sjuk är det absolut sämsta man kan utsätta någon som är sjuk för. Man har liksom nog av att försöka överleva och bli så frisk som möjligt igen och istället utsätts man för en galen stress och osäkerhet om ens framtid.

Jag bor ensam i en bostadsrätt och fick välja mellan att börja jobba 100%, sälja mitt boende och flytta hem till föräldrarna eller att försöka få försörjningsstöd. Jag valde att försöka med jobbet, för tur i oturen var jag trots allt på väg tillbaka från min sjukdom, men jag hade såklart behövt mer hjälp och att få ta det i en lugnare takt.

Om detta hade hänt 1 år tidigare så hade jag varit alldeles för dålig för att ens överväga jobbet. Jag är dessutom en envis jäkel och de andra alternativen känns lite som att ge upp och jag är inte riktigt där än. Lite har jag kvar men f_n ta de styrande och de med makt som låter detta fortgå! Vi är många nu men många av oss varken hörs eller syns på grund av sjukdom och även skam i många fall. 

/Anonym kvinna 43 år

#AnonymKvinna

Bild: Anonym kvinnas egna bildAnnons


%d bloggare gillar detta: