Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Utan pengar. Utan vård. Och nu är även min kärlek borta.”

* * * TRIGGERVARNING * * *

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
2010

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Panikångest, OCD (tvångssyndrom) och EIPS (Emotionellt instabilt personlighetssyndrom). 100%

Hur försörjer du dig nu?
Min fd sambo försörjer mig fortfarande, känns fruktansvärt. Jag söker kontinuerligt försörjningsstöd, men får bara avslag för de anser att hyran på lägenheten är för hög. Har fått bidrag av kyrkan en gång, 3000 kronor. 

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att min arbetsförmåga inte är helt nedsatt så jag kan söka ett vanligt förekommande arbete. 

• • •

 Jag har lidit av psykisk ohälsa i två decennier och hade god kontakt med myndigheter, både Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och en god man. Bestämde i maj 2018 inför att jag skulle fylla 30 och flytta ihop med en kille i en annan kommun, när jag blev gravid, att jag skulle få ”sjukskrivning i särskilda fall” och få en samtalskontakt i nya staden och så småningom börja arbetsträna.

 Jag fick ingen hjälp av min gode man med Försäkringskassan, utan istället för att skicka papper som han hade, som jag behövde, så höll han på dessa och till och med domslutet om att han inte längre var min gode man har han fortfarande – så jag hade ingen aning om vart jag skulle vända mig. 

Efter många om och men, fick jag äntligen sköta mina egna ärenden men då visade det sig att handläggaren jag haft slutat, ingenting hade gjorts. Jag fick direktiv att vända mig till vårdcentralen för sjukskrivning. Vilket jag nu gjort fyra gånger sedan augusti 2018. Jag fick missfall och utvecklade ätstörning och har börjat tappa hår på huvudet. 

Jag har sökt tre jobb, men jag har inte direkt någon arbetslivserfarenhet och klarade inte gymnasiet, så är väl inte så attraktiv på arbetsmarknaden.

Och när jag försökte få hjälp utav personligt ombud så sa killen min en dag när vi kommit hem från mötet, att han inte kan leva såhär längre. 
Att han inte orkar. Och jag förstår honom. För han har ett val. Och inte kan jag begära av honom att delta i denna plåga. 

Myndigheterna har tagit precis allt av mig nu. Och jag har ingen aning om hur min framtid ser ut eller om jag kommer orka kämpa särskilt länge till. 

Utan pengar. Utan vård. Ingen möjlighet att resa hem. Och nu är även min kärlek borta. 

/Sandra

#Sandra

Har du mörka tankar eller självmordstankar?
Kontakta någon att prata med.


Känns det akut och outhärdligt ? Ring 112

Mind Självmordslinjen Telefon: 901 01Självmordslinjen drivs av föreningen Mind som arbetar för psykisk hälsa. Du som känner att du inte vill leva längre eller har någon närstående du är orolig för kan ringa, chatta anonymt eller ställa frågor via mejl. Telefonlinjen och chatten är öppen klockan 6 till 24, alla dagar i veckan. Chatten når du på mind.s

Jourhavande medmänniska Telefon: 08-702 16 80 Ibland behöver du dela dina upplevelser, tankar och känslor med någon som lyssnar. För dig som söker medmänskligt stöd på natten. Information om öppettider med mera finns på jourhavande-medmanniska.se

Jourhavande präst Ring 112 och be att få tala med jourhavande präst.Jourhavande präst är öppen för alla som behöver medmänskligt stöd på natten. Den som svarar har tystnadsplikt, vilket innebär att det ni pratar om inte får föras vidare. Du kan också vara anonym, om du vill. Det går också att skicka in ett digitalt brev eller chatta. Mer information finns på svenska kyrkans webbplats,

Anhöriglinjen Telefon: 0200-23 95 00 Behöver du stöd i din roll som anhörig eller närstående? Anhöriglinjen är en nationell stödtelefon som drivs av Anhörigas riksförbund. Du är även välkommen att mejla. Information om öppettider med mera på anhorigasriksforbund.se

Kyrkans Jourtjänst Telefon: 031-80 06 50 Att dela det svåra med någon gör skillnad. Du kan kontakta jourtelefonen eller SOS-brevlådan anonymt. De som svarar är vanliga medmänniskor som har tystnadsplikt och är utbildade att ge känslomässigt stöd i svåra situationer. Tystnadsplikt betyder att det du säger eller skriver inte får berättas vidare för någon annan. Du kan också skriva till SOS-brevlådan. Då får du svar inom 72 timmar. Inloggning samt information om öppettider med mera nås på kyrkansjourtjanst.se

Du är alltid anonym och flera av telefonnumren syns inte på din telefonräkning. (Källa: 1177)

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: