Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Försäkringskassan gjorde mig allvarligt deprimerad”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
sept 2016

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
PTSD och utmattningssyndrom, 50%

Hur försörjer du dig nu?
Försörjningsstöd

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan förstod att jag var sjuk, men att jag ändå skulle vända mig till Arbetsförmedlingen för att söka lätta, stressfria jobb, vanligt förekommande.

• • •

En ledsam sak är att vi första gången förra året inte hade nån julgran, inga pengar, min son är 11 år och jag älskar julen, vill ge honom det bästa.

Han märker att vi har lite pengar så för att han skulle acceptera nya vinterkläder fick jag ljuga att jag denna månad fått massa pengar, så han inte skulle frysa igen. I och för sig älskar vi begagnat, men gåvor är bäst. Jag känner mig så sviken av staten. Barn som växer upp så här lever i snitt 10 år kortare, enligt studie, så tack

I väntan på sjukpenning tog alla mina besparingar slut, min pappa betalade hyran och jag hade inte råd att ta mig till jobbet, så efter cirka 1 år fick min arbetsgivare säga upp mig. De ville inte heller ha en långtidssjukskriven kvar, och de verkade ha förstått att Försäkringskassan inte skulle komma på nåt möte heller.

Arbetsförmedlingen hade innan sagt att de inte kunde hjälpa mig om jag hade jobbet kvar. Jag fick först aktivitetsersättning baserad på min halvtidslön men i 8/12-18 lade de över mig på socialen och försörjningsstöd. Deras existensminimum visade sig vara lägre än Försäkringskassans.

Försäkringskassan förstod att jag var sjuk, men att jag ändå skulle vända mig till Arbetsförmedlingen för att söka lätta, stressfria jobb, vanligt förekommande. Min läkare förklarade att det säkerligen skull förvärra symptomen men det struntade Försäkringskassan i.

Mycket riktigt, utan jobb har jag även utvecklat ångest med attacker, klarar ibland inte av ljud och folk, så det blir svårt att åka kommunalt mm. Försäkringskassan gjorde mig allvarligt deprimerad.

/ Anna

#Anna

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: