Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Sambo berättar: ”9 månader efter fallet var det illa och han orkade inte jobba mer”

Hennes sambo är sjuk i MS och ramlade och skadade sin axel svårt, men det tog 9 månader av svår smärta innan skadan upptäcktes. Försäkringskassan ansåg i augusti 2019 att han varit sjukskriven för länge och drog in sjukpenningen, trots att flertalet läkare förklarade svårigheten med operationen och läkningen.


Mannen insjuknade i MS (multipel skleros) för ca 10 år sedan. Jobbar när han kan (inte har skov). Har inga problem med att hitta jobb och jobbar då som vikarie och som timanställd, ingen som vill/vågar fastanställa en MS-sjuk, men det har han inga problem med.

På ett arbete ramlade han så illa att han skadade sin axel ordentlig och både på vårdcentralen och på sjukhuset missade man hur skadad han var och skickade honom till Rehab.

9 månader efter fallet var det illa och han orkade inte jobba mer, dels kunde han inte lyfta höger arm och dels började det diskuteras om sjukersättning (sjukpension) på grund av progressionen av MS. Efter mycket tjat så blev det till sist neurolog-läkaren som ordnade remiss till magnetröntgen i december, 9 månader efter skadan.

I mars, ett år efter skadan var han på magnetröntgen och det visade att ett par senor i axeln var helt av, operation planerades och utfördes juni 2019, ett år och tre månader efter skadan. På grund av att han gått så länge med skadan blev det en omfattande ”öppen” operation där senorna lagades. Fick besked att det kommer ”ta tid”, eftersom han hade gått så länge med skadan, armen fixerad vid kroppen i en så kallat puttiplatt i 4 veckor, därefter skulle det bli varlig rehab som på sikt förhoppningsvis skulle återställa axeln.

Han var nu sjukskriven av 2st läkare, 3 månader från ortopeden för sin axeloperation och från neurologen där utredning om sjukpension startat.
Får indragen sjukpenning i augusti, har varit sjuk ”för länge” och det finns jobb på arbetsmarknaden som han borde klara av.

/Framtiden?

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: