Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Luci: ”Jag är rädd. Om jag blir ännu sämre, vem hjälper mig då?”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2016

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Drygt 2 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Först utmattningssyndrom och sedan ME. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Jag försöker arbeta 25% med den väldigt anpassade anställningen jag har, och därefter har jag inget socialt liv, ingen ork till att sköta hem och hushåll.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
De inser att jag är sjuk, men inte arbetshindrad upp till mer än 1/4 och att jag därför kan ta ett vanligt förekommande arbete med anpassningar


Det är knäckande att bli ”trampad på”. Att inte efter alla år jag arbetat ha en möjlighet att lugnt kunna finna en tillvaro som fungerar.

Knäckande att veta att hemlösheten är runt hörnet.

All press gör att Jag långsamt blir sämre. 

ME är en kronisk sjukdom som är väldigt funktionsnedsättande. En fysisk/ mental ansträngningsutlöst försämring gör att jag blir så dålig att jag blir sängliggandes. En sådan försämring kan bli bestående. Därför är det viktigt att inte övertrassera energikontot som från början är så minimalt.

När jag utförsäkrades var jag tvungen att skriva in mig som arbetssökande på Arbetsförmedlingen, trots att jag redan hade en lönebidragsanställning sedan många år. Detta för att ”skydda” min SGI.

Det ledde till att jag blev uppsagd med några månaders uppsägningslön. Efter ca 4 månader(!) fick jag äntligen tag på en handläggare på Arbetsförmedlingen (Det var inte lätt, men det är en historia för sig).

Därefter har jag fått något år med aktivitetsersättning på ca 9.000 före skatt och nu någon form av deltidslön. Försäkringskassan anser ju att jag kan arbeta 100% trots min sjukdom och nu har jag försökt komma upp i tid. Jag uppnår 25% . Då har jag en väldigt anpassad anställning och därefter, inget socialt liv, ingen ork till att sköta hem och hushåll. Det handlar bara om att överleva.

Jag är rädd. Om jag blir ännu sämre, vem hjälper mig då?!?!?

/Luci

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: