Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Elisabeth: ”Helt förstörd, orolig, blev väldigt mycket sjukare och kränkt över att de behandlar mig på det viset”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
3,5 år, men jobbade 25% from dec-16-Jan-18, jobbade 50% feb-18-okt-19, nov-19 jobbade jag 60% o jobbar 72% dec-19-nu

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, pelvospondylit, fibromyalgi, på gränsen till grav artros, torra ögon, näsa, mun, skolios, astma, tarmbesvär, fram till april -19 mkt stort magbråck, karpateltunnelsyndrom, hallux valgus, 67% lungkapacitet etc. 50%

Hur försörjer du dig nu?
Perioden 8/4-19-31/10-19 på de 50% jag jobbat samt på min man.
Mår lite bättre av mina behandlingar för reumatism så har lite mindre värk så har gått upp i tid sedan 1/11 och 1/12 men är oftast helt slut efter jobbet och på lediga dagar.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Anser att jag ej ens har 0% nedsättning och att jag ska söka jobb via Arbetsförmedlingen för att behålla mitt SGI det vill säga ett vanligt förekommande arbete och helst säga upp mig trots att jag älskar mitt jobb, får planera arbetet själv och det funkar med mina nedsättningar/sjukdomar.


Helt förstörd, orolig, blev väldigt mycket sjukare och kränkt över att de behandlar mig på det viset. Blivit hämtad av ambulans 4-5 gånger på grund av olika sjukdomar, ibland inte kunnat vare sig stå, gå eller ligga.

Fått rullator, rullstol och toastol vid skov. All energi gått åt att söka jobb, överklaga, kontakta för att få tag i intyg för överklagan (flera ggr) till förvaltningsrätten. Blivit mycket sjukare i mina sjukdomar för att jag inte fått känna mig hyfsat ekonomiskt trygg närjag är sjuk.

Jobbat och studerat sedan 19 års åldern och är nu 54 år. Har även barn med adhd, dyslexi o dyskalkyli som det går bra för, men som har behövt mera stöd i livet och jag har fått strida med skolan och sjukvård för rätt stöd, hjälp och utredningar.

/Elisabeth

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: