Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Mamma inom vården: ”Kände mig värdelös som inte kunde försörja mig och min son”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2016, 2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Inte ens en månad 

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom/ utbrändhet. Fick i samband med detta problem med hjärtat och var tvungen att äta hjärtmedicin. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Just nu är jag mammaledig och lever på lite och ingenting.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Min läkare var hela tiden tvungen att formulera om alla intyg så att dom skulle stämma in exakt med Försäkringskassans ”riktlinjer” eller vad vi ska kalla det. Och det gjorde hon TRE gånger men jag fick ändå avlag. 


Jag blev ännu mera sjuk utav att ”bråka” med Försäkringskassan för att bli trodd. Plus att jag under den här tiden var ensamstående med min son, så jag fick totalt panik över hur jag skulle kunna försörja oss.

Jag kunde inte sova längre, hade fruktansvärt dåligt självförtroende och kände mig värdelös som inte kunde försörja mig och min son, jag grät varje dag och hade sådan som ångest över hur jag skulle klara mig ur det här.

Så jag blev tillslut tvungen att gå tillbaka till jobbet eftersom att jag inte kunde betala hyra eller mat tillslut. Jag började jobba natt för att få in lite mera pengar (jobbade nu 3 skift) det hela slutade i alla fall med att jag blev uppsagd ifrån mitt jobb, då jag var borta för mycket. Vilket inte var så konstigt då mitt hjärta skuttade hejvilt mitt blodtryck steg upp till skyarna och jag hade ständig migrän och kräktes på nätterna, samtidigt som jag ska vara en kärleksfull mamma. 

/Anonym mamma inom vården.

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: