Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Agneta: ”Försäkringskassan undrar om ryggoperationen verkligen är nödvändig”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
1,5 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Spinal stenos, 100%

Hur försörjer du dig nu?
AFA-ersättning (som Region och kommunanställda kan få om man blivit utförsäkrad efter 180 dagar i max 180 dagar.)

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att mina besvär är inte så omfattande att jag skulle kunna ta ett stillasittande arbete.


Att bli utförsäkrad är inte så lätt när man är 61 år, trots bra utbildning. Skulle operera ryggen inom loppet av några månader och vem vill anställa någon som snart måste sjukskriva sig igen?

Min arbetsgivare har inte skött sitt Rehab ansvar (är tjänstledig på grund av ohälsa). Dessutom får jag väldig dålig sjukpenning för att jag inte hittat någon ny sysselsättning. Hade jag fått behålla min gamla SGI hade det känts okej. Varför ska man straffas för att man inte fått jobb ännu?

Arbetsgivare är/har varit intresserade av mig men, inte förrän efter operationen. Jag är så klart orolig för ekonomin förutom allt annat.

Det räcker med att gå och oroa sig för operationen som Försäkringskassan undrar om det verkligen är nödvändigt. Har dock bra stöd av min fackliga företrädare som ska försöka komma överens om ekonomisk lösning för mig på grund av att min arbetsgivare ej skött sitt rehabansvar.

Inte klokt att man ska behöva oroa sig för ekonomin när jag jobbat och inte legat någon till last i över 40 år. Har inte råd att gå i pension nu. Arbetsförmedlingen har dock varit stöttande.

/Agneta

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: