Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Tillstånd eller diagnos: ”Man behöver hjälp, inte någon som sparkar på en då man redan ligger”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Svår artros i knäleden. Hade småfrakturer i båda benen, på grund av att jag aldrig kunde vila benen. Drev eget företag. Hade även hälsporre, i vardera fot. Stora. Gick med kryckor. Mitt högra knä är helt sönder. Behöver byta knäled. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Var utan ersättning i 8 månader. Började sedan studera på distans. Studerar fortfarande. Fick ingen A-kassa då jag inte kunde stå till arbetsmarknadens förfogande. Socialtjänsten säger att min sambo är skyldig att försörja mig.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan menar på att Artros är ingen sjukdom, det är ett tillstånd. Trots röntgenplåtar som visar hur illa det är med mitt ben.


Jag mådde otroligt dåligt. Fick panikångest, hade enorma smärtor, inte ens morfin hjälpte. Efter 180 dagar är man frisk ändå enligt Försäkringskassan. Hade stora hälsporrar på båda fötterna, varje steg jag tog brände som eld i fötterna! 

Blev utförsäkrad i augusti 2017. Överklagade till Förvaltningsrätten, har ännu inte fått svar. Var utan ersättning i 8 månader. Började sedan studera på distans. Studerar fortfarande. Har fått slåss mot Försäkringskassan.

Trots flera läkares bedömning av min sjukdom, svår artros, ett helt trasigt knä så avslår en handläggare min fortsatta sjukskrivning och menar på att jag kan ta ett jobb som telefonförsäljare! Försäkringskassan tar ingen som helst hänsyn till att jag har värk, dygnet runt, och behöver kryckor för att ta sig fram, ben som inte fungerar. Jag behöver hjälp, inte någon som sparkar på mig då jag redan ligger.

Hela min ekonomi rasade fullkomligt samman. Och Sverige ska ha bland de bästa socialförsäkringarnat. Så pyttsan heller!

Fick ingen A-kassa då jag inte kunde stå till arbetsmarknadens förfogande. Arbetsförmedlingen sa att jag är för sjuk för att vara inskriven där och Försäkringskassans handläggaren som aldrig träffat mig säger att efter 180 dagar är jag frisk och får ingen sjukpenning. Socialtjänsten säger att min sambo är skyldig att försörja mig.

/Artros – Tillstånd eller diagnos?

Bild: Pixabay%d bloggare gillar detta: